Balletmaillot

Niet het belangrijkste, maar toch een onmisbaar artikel uit je balletgarderobe: de balletpanty, ook wel balletmaillot of danspanty.
Bij klassiek ballet wordt eigenlijk altijd verplicht/standaard roze gebruikt. Tijdens mijn opleiding bij de opleiding werd een roze balletpanty met naad verplicht gesteld.
Wat betekent nu weer “met naad”… Het is iets van vroeger, want mijn moeder die ook klassieke ballerina geweest is bij het Nationale ballet moest dat ook al verplicht aanschaffen. Het is een verticale naad die loopt van helemaal beneden bij je hiel tot en met boven, bij de billen. Het heeft dus niets te maken met een naad die bij je tenen loopt.

Mocht je een roze maillot zonder naad aanschaffen, dan heeft hij dus wel een naad. Namelijk bij de tenen zit altijd een naadje omdat de panty’s anders niet gemaakt kunnen worden.

Kies voor een degelijke kwaliteit van minstens 60 Denier. Een standaard dikte is doorgaans 70 Denier, dan weet je zeker dat je langer plezier van de danspanty hebt.

Naast de lichtroze kleur voor klassieke dans, kun je ook kiezen voor meer kleuren zoals wit, zwart en huidkleur licht en donker. Vooral groepen die op toneel staan zoals opera- en operettegezelschappen hebben veel plezier aan een goede stevige huidkleurige toneelpanty.

Leave a Reply

Your email address will not be published.